Menu
0
16Mei2021
Vriendinnenspecial: Van klant naar Ambassadeurs naar Vriendinnen

Vriendinnenspecial: Van klant naar Ambassadeurs naar Vriendinnen

Door: Ina De QuintReacties: 0

Onlangs deed ik een bijzonder LIVE met 2 van mijn ambassadeurklanten. Gwen en Sandy waren er van in het begin bij en groeiden uit van klant tot trouwe supporter tot ambassadeurklant en zelfs diepe vriendschappen.

Hoe komt zo’n intense klantenbinding tot stand? Wat zijn de ingrediënten tot dit magische recept?

Ik besloot aan tafel te zitten met mijn ambassadeurs en vriendinnen om het “geheim” te ontrafelen.

 

“We waren er van in het begin bij en hebben Captain Cork en jou als ondernemer zien groeien, dat schept een band” (Sandy)

Wij kennen jou van voor Captain Cork. In het begin vonden we het vooral spannend. Ina gaat een zaak starten, benieuwd wat dat gaat worden. We hebben jouw verhaal helemaal kunnen volgen van het prille begin. Het overlijden van je papa, de impact die het op jou had en hoe je jouw leven een ommezwaai hebt gegeven door je vaste HR job op te zeggen voor een ondernemersdroom.
We waren bij de opening van je kleine winkel in Antwerpen centraal station. Hoe je dat allemaal zo oprecht en vanuit je hart hebt aangepakt heeft me echt kunnen beroeren.

Ik herinner me dat je winkel was ingericht met de gerecycleerde spullen van je papa na zijn overlijden. Zelfs in je winkel vandaag in Antwerpen zijn deze spullen nog steeds geïntegreerd in je winkel. Dat persoonlijke verhaal maakt het zo sterk.

Het heeft me kunnen charmeren en daarom ben ik het gaan volgen. De kwaliteit en de schoonheid van de producten maakte me fan.

“Dat persoonlijke verhaal moet je blijven vertellen, het is belangrijk dat nieuwe klanten dat weten” (Gwen)

Ik denk dat het belangrijk is om jouw verhaal regelmatig terug te laten komen zodat je nieuwe volgers en klanten dit ook kunnen beleven. Wij waren er van in het begin bij en hebben alles van dichtbij kunnen ervaren. Dat echte, eerlijke, van binnenuit is echt een sterkte. Je moet dit echt regelmatig laten terug komen, het zorgt voor een grote binding met jou als ondernemer en je ondernemersverhaal.

 

“Kritiek doet even pijn, je moet het laten binnen komen en dan kan je met de feedback iets doen” (Gwen)

Iedereen heeft een mening klaar staan, dat kan soms bikkelhard zijn. Ik heb me hier ook moeten tegen wapenen, je kan niet van iedereen de mening ter harte nemen, dan ga je er onderdoor. Het was voor mij echt een groeiproces om kritiek te filteren en enkel te laten binnen komen via kanalen die ik vertrouw.

De mening en de kritische noot van mijn ambassadeurklanten of vriendinnen is belangrijk. Ik weet dat het van hen altijd komt met het hart op de juiste plek en met de beste intenties. Op die manier kan ik het ook echt als opbouwende feedback zien. Ik zal altijd bij hen ten rade gaan.

Ik stem regelmatig nieuwe ideeën of campagnes af met Sandy en Gwen:

 

“Ik heb nog geen gebruik gemaakt van je what’s app service, ik heb zo veel vertrouwen in je ontwerpen en productkwaliteit dat ik dat niet meer nodig heb” (Gwen)

Voor nieuwe klanten kan het echt heel waardevol zijn, heel persoonlijk ook en die authentieke winkelervaring maar dan virtueel. Echt fijn als klant zo’n persoonlijke service. Ik heb ondertussen zo veel vertrouwen omdat ik jouw producten ken en ook wel weet wat er in je hoofd om gaat als je ontwerpt. Zo weet ik dat mijn keuze op de webshop altijd wel een goede keuze zal zijn. Je hebt echt die “trust” factor bij mij.

 

“Zolang wij enthousiast blijven over jouw nieuwe collecties en campagnes zit je goed” (Gwen)

Mijn ambassadeurklanten zijn echt mijn klankbord, mijn verbinding met mijn doelgroep, mijn ideale klant. Zo verlies ik mijn “voeling” niet. Ik zal dus regelmatig verhaal halen bij Gwen en Sandy, hun oprechte mening vragen. Het is fijn om op deze manier te weten wat er leeft zodat ik hier ook snel en gericht op kan inspelen. Eens goed praten met mijn ambassadeurklanten geeft vaak ook stof tot nieuwe innovatieve ideeën. Zo kan ik verrassend uit de hoek blijven komen met Captain Cork.

 

Besluit: Goede en diepgaande klantenbinding is één van de kernwaarden van mijn bedrijf. De band met Gwen en Sandy is helemaal organisch en natuurlijk tot stand gekomen, dat maakt het ook zo oprecht en eerlijk. Ik wens elke ondernemer een aantal ambassadeurklanten, ze zijn cruciaal voor het voortbestaan en de groei van je bedrijf. Je ambassadeurklanten zijn diep verankerd met je “why”. Zo kan je zelf ook regelmatig reflecteren naar je bestaansreden. Ondernemen van binnenuit is en blijft de sleutel.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Mis niets!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.